Pozdrav, iz vazdušne banje, popularno nazvane Pančevo

Zovem se Nemanja, imam još malo pa 18 ....
Dobro, pretpostavljam da je većina imala muku sa matorcima, pre dredova

Posto već dugo planiram da odradim dredove (6 meseci), malo me je to i proslo,al ne znajuci sta da radim sa kosom, opet sam se zagrejao da ih odradim,a uz to matorci idu na more tako da imam 7 dana da ih odradim, počevši negde od 14 avgusta!
Osnovno pitanje jeste, jad imaš dredove, da kažemo nekih minimalnih pola godine, i ošišaš se, da li se dešava da je kosa uništena?(ne znam šta bih definisao pod uništena al to me smaraju matorci,kao to su im rekli oni koji imaju dredove,što čisto sumnjam!)
Druga stvar jeste pitanje u vezi novca!Ortak mi je rekao da postoje ljudi, koji su inače na ovom forumu, koji bi to odradili bukvalno za Dz, s tim sto naravno neko cascavanje padne,ali im je u sustini vise vazna izrada i zabava naravno. Ovo pitam prvenstveno jer mi je neko davno rekao da nikada ne radim dredove za novac, predpostavljam neki spiritualni shit,a naravno druga stvar jeste nedostatak novca, za efekte za gitaru, odeću i još hiljadu stvari!
Treća stvar jeste ako vec moram da platim, koja bi bila neka okvirna standardna cena, za da tako kazem neku srednju klasu dredova, koje necu morati 3 puta dnevno da sredjujem, za duzinu kose od prilike do ramena.Evo slika sa nekog rodja, s tim sto mi je bila masna i cupava kosa
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs032.ash2/34973_137711389589696_100000525079188_286024_385652_n.jpgNaravno ocekujem, kritike, i savete...U napred hvala