47374 Posts in 985 Topics - by 14352 Members - Latest Member: bradleybegum1024

Author Topic: U kojoj mjeri boja dreda utječe na percepciju debljine potonjga?  (Read 581 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline KULTUROLOG

• spravljači dredova
  • Duga kosa
  • Velicina Polnog Organa 0
    • Facebook
Pozdrav ljudi,

Eto ovo mi je prvi post na ovom forumu, to jest na općenito na forumima koji imaju veze s dredovima. Budući da ovaj forum i stranicu pratim već neko vrijeme, želim čestitati ljudima na odličnoj stranici, zapravo najboljoj stranici o dredovima na koju sam ja naletio.
Budući da moje pitanje nije eksplicitno povezano s bojanjem dredova, iako to može biti, ako ga na taj način shvatimo(to jest u mome slučaju jeste) otvorio sam novu temu.
 Pitanje je sljedeće:

Što mislite u kojoj mjeri boja dreda ili dredova utječe na vizualno podebljanje dredova? Na našu percepciju debljine dreda? Vizualna varka? Kroz iskustvo, bilo pravljenja dredova ili gledanja tuđih dredovima, primijetio sam, te došao do zaključka kako svjetliji dredovi izgledaju deblje i ljepše :). Sada što vi misliteo tome?

Ispričavam se ako je tema već negdje pokrenuta, ali kao što sam spomenuo već duže vrijeme pratim ovaj forum, ali uvijek postoji mogućnost da mi je promaklo.

Offline KULTUROLOG

• spravljači dredova
  • Duga kosa
    • Facebook
Re: U kojoj mjeri boja dreda utječe na percepciju debljine potonjga?
« Reply #1 on: July 01, 2011, 01:08:15 AM »
već 11 viewsa, a još ni ti jednog odgovora :(

Gdje su sada hrabri i ozbiljni forumaši.

Offline Devilweed

• Administrator
  • Dred lord
  • Velicina Polnog Organa 5
  • Lagomorph
« Reply #2 on: July 01, 2011, 12:19:56 PM »
Uf, pa ne bi rekao da to nesto mnogo moze da utice. Sa jedne strane, vecina ljudi oko mene teze ka urednijim/tanjim dredima, a oni sto imaju deblje bas imaju deblje tj spojene.
A boja... pa retko koga znam da ima svetliju boju kose. Cure koje znam sa dredima da se farbaju uglavnom zabadaju neku tamnu ili crvenu ili narandzastu boju, i uopste [bar po meni] ne menja percepciju uopste.
Autonomy lost

Offline Z

• Administrator
  • Dred lord
  • H8erDeLuxe
    • Z's hate corner
« Reply #3 on: July 01, 2011, 12:41:04 PM »
da ne bude da gledam a ne odgovaram...
niti znam, niti razmisljam o tome, ako bih bojio, bojio bih to zbog sebe, a ne zbog toga kako ce to (nekome) da izgleda.
ako je meni kul, kul mi je, izgledalo deblje ili tanje (:

Offline KULTUROLOG

• spravljači dredova
  • Duga kosa
    • Facebook
« Reply #4 on: July 01, 2011, 12:42:13 PM »
Hehe, odlično, prvi odgovor, koji se dogodio uz mali poticaj :)
Ja imam debele dredove, koji su tamno smeđe boje, ali budući da mi je velik dio dredova nastao prirodno, te da su mi dredovi nastajali kroz 3 godine (kad sam nažicao nekog da mi napravi pokoji) dredovi su mi različitih boja, varijacije od svijetlo do tamno smeđe, a želio bih si ujednačit boju potonjih. Stoga mi se nameće pitanje da li da ih ofarbam u tamno ili svijetlo smeđe? A naravno, želim da izgledaju deblje, ako je to moguće.

Naravno, ne govorim ja o nekom ekstremnoj promjeni debljine, ali ja sam primijetio da svjetliji dredovi izgledaju mrvicu deblje. A možda sam zabrljao :).
Zapravo to ću riješiti na taj način što ću stavit slike u pod kategoriju o farbanju, pa pitati vas za svijet o farbanju, jer u tu dilemu ulaze i  oblik lica itd. Ali svakako bih želio da se još forumaša izjasni po tom pitanju, mislim na općenito pitanje ili odgovaranje na općenitoj razini o boji dredova i debljini.

Offline KULTUROLOG

• spravljači dredova
  • Duga kosa
    • Facebook
« Reply #5 on: July 01, 2011, 12:47:53 PM »
da ne bude da gledam a ne odgovaram...
niti znam, niti razmisljam o tome, ako bih bojio, bojio bih to zbog sebe, a ne zbog toga kako ce to (nekome) da izgleda.
ako je meni kul, kul mi je, izgledalo deblje ili tanje (:

Naravno, da ih bojim radi sebe, stvar je u tome da je meni "kul" deblje. Zapravo, ovo utječe na to kako ce i meni izgledat, što je meni važnije. Nekako sam dobio dojam da sam zabrio malo s ovom temom :)

Pa i ja ih bojim radi sebe,
gggggggggg

Offline Buster_Merryfield

• Global Moderator
  • Dred lord
  • Velicina Polnog Organa 10
  • Give me beer.
    • My "art" page...
  • Udredan(a): 2009.
« Reply #6 on: July 01, 2011, 11:41:23 PM »
Pa, crna boja zatvara. Ja govorim iz svog ugla, kao grafichar sam po struci, pa sam i uchio poneshto o bojama... A sada gledano npr. majice. Ja sam debeo i kada nosim belu majicu ili generalno svetlije boje, izgledam vetje, bez zezanja... A crnu maju kada obuchem, delujem tanje... Kazhem samo delujem... Shto isto mozhe vazhiti za dredove. Oni su sami po sebi pufnasti (ako nisu uredni jelte). A bela, tj. svetlija boja im mozhda daje neku dozu nezhnosti, barshunasto, oblakasto, pa samim tim i deblje deluju... To je moje neko vidjenje, "filozofija" :)
"But there's nothing so lonesome, so dull or so drear,
Than to stand in the bar of a pub with no beer."

Offline KULTUROLOG

• spravljači dredova
  • Duga kosa
    • Facebook
« Reply #7 on: July 02, 2011, 12:00:37 AM »
Odlično, to je odgovor kakav sam se nadao čuti, još je stručno argumentiran.
Tvoj odgovor, s raznim usporedbama me potaknuo da sam se i ja sjetio jedan
razlog zašto bi moglo biti tako, a to je da svjetlije prostorije izgledaju veće nasuprot tamnijih.

Čini mi se da je ovo zanimljiva tema, možda nepotrebna i nekako cjepidlačujuća, neko čisto zabrijavanje, te tema o kojoj nitko ili rijetko tko razmišlja, ali ipak zanimljiva.

Offline Buster_Merryfield

• Global Moderator
  • Dred lord
  • Velicina Polnog Organa 10
  • Give me beer.
    • My "art" page...
  • Udredan(a): 2009.
« Reply #8 on: July 02, 2011, 12:10:48 AM »
Pa da, a kako si i sam rekao, svi primete da je svetla prostorija vetja... I te kako zanimljiva tema :)
"But there's nothing so lonesome, so dull or so drear,
Than to stand in the bar of a pub with no beer."

Offline mickeylock

• spravljači dredova
  • Dredovi
« Reply #9 on: July 02, 2011, 12:35:12 PM »
tldr

kakve filozofije, lele