Dredovi.info

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14
  Print  
Author Topic: CeNa  (Read 13852 times)
Avram
Administrator
Dred lord

Lajkova: 4

Bačje

View Profile WWW
« Reply #180 on: December 23, 2009, 11:10:18 AM »

ne ozbiljno, imaš li pojma koliko košta iznajmljivanje studija za vežbanje za desetočlani bend, na godišnjem nivou?  koliko košta zakup prostora za svirku i opreme, kao i ozvučenja? koliko košta snimanje pristojnog albuma?

A zašto vam (vama = bendu Mašta Bašta, ali i ostalim bendovima, naravno) uopšte naplaćuju iznajmljivanje studija (kao i opreme/ozvučenja)? Pa sve to mogu i besplatno da vam daju (pozajme kad vam treba), zar ne? Smiley

Bosa na travi
Dredići

Lajkova: 0

View Profile WWW
« Reply #181 on: December 23, 2009, 11:14:25 AM »

zakup prostora je skup zato sto drzava odredjuje da to bude tako i tu se malo sta moze uciniti. oprema na kojoj se svira je kupljena i vlasnik koji je iznajmljuje mora da je otplati i da od toga zivi. meni nije posao da pravim dredove...ali:
ja svoj zanat imam u svojim rukama i ne moram da naplatim nikome ako to ne zelim i ako me nista ne kosta da ga primenjujem  Smiley
« Last Edit: December 23, 2009, 11:16:10 AM by Bosa na travi » Logged

Z
Administrator
Dred lord

Lajkova: 5

H8erDeLuxe

View Profile WWW
« Reply #182 on: December 23, 2009, 11:31:07 AM »

Isto tako kosta i heklica i cesalj i hanzaplasti i alkohol da se ublazi (barem fizicki Grin) bol...
I zasto vi morate da pravite posao od toga, i da snimate album?
Zasto morate da dajete pare, da bi uzimali pare? Ili obrnuto, nebitno je.
Zasto jednostavno ne radite sve to dzabe? Zar je u redu da neko ko u datom trenutku nema 200 dinara ne moze da vas cuje (uzivo)?
Nije pravljenje dredova toliko razlicito od pevanja/sviranja. Neko zna - neko ne zna. Onaj ko zna, koristi to kako zna i ume, najbolje kako ume/hoce.

Bosa na travi
Dredići

View Profile WWW
« Reply #183 on: December 23, 2009, 11:53:00 AM »

za izvodjenje nase muzike potrebni su odredjeni uslovi, kao sto napisah osam postova ranije. dvesta pedeset dinara je daleko manje od 40ak eur.
imam heklicu.
hajde dosta je, smorili smo i vi i ja, a rasprava je beskorisna jer moj stav promeniti necete, a ni ja vasu ljubav prema parama  Smiley

Bosa na travi
Dredići

View Profile WWW
« Reply #184 on: December 23, 2009, 11:58:02 AM »

i slazem se, svako nek koristi kako ume/hoce, zivele razlike   Wink

Buster_Merryfield
Dredine

Bear likes beer

View Profile WWW
« Reply #185 on: December 23, 2009, 07:30:07 PM »

Agree... Zhivele razlike! Ja sam npr. svoje dredove platio, jer sam nagovorio ortakinju da uzme kintu... Prvo nije htela... A meni bilo glupo da joj oduzimam toliko vremena... Ja eto... Nekako podrzhavam Bosonogu... Jer... Nikada nikome kome god sam nameshtao na kompu neshto nisam naplatio :S A mogao sam da uzimam para i para... Jednostavno mi glupo... Uglavnom su mi prijatelji dolazili... Mada i nekoga koga prvi put vidim, mogu da pomognem u vezi bilo chega... Eto, pre nekako sam izgurao troje kola iz snega... Ebesh ga... A to za dredove, pa i treba naplatiti a i ne treba Cheesy

Why I Am Here:
- To herd llamas
- To appreciate art
tale
smarach
Dred lord

Bačje junior

View Profile WWW
« Reply #186 on: December 23, 2009, 08:27:41 PM »

jel boli dok nekom nameštaš komp? ok, uzmi pare nekom ako ti oduzima vreme, al evo ti primera. napraviti 5 dredova oduzima oko sat vremena i prsti te otkidaju, ti za isto toliko vremena uz 3 klika nekom oboriš i digneš sistem i instaliraš najvažnije programe i ništa te ne boli. ok, to je znanje, koje (ako oćeš) treba naplatiti. prijatelju ne bih nikad naplatio nešto prosto, al nekom kog prvi put vidim, bogami bih.

Pa eto, ima i njih koji vole da uzmu neke pare od istog tog gladnog i jadnog naroda, jednom u njihovom zivotu. (mislim, retko ko ce placati vise od jednom da mu naprave dredove...)
ja. puštam kosu opet.

elem, boso, ne volimo mi pare, samo cenimo svoj trud Wink a vi isto tako idite u privatni studio da vam da za dž da snimate, pošto tu nema vavilona da vam nameće cenu Wink

Bosa na travi
Dredići

View Profile WWW
« Reply #187 on: December 27, 2009, 11:34:37 AM »

pa ako ti nameces cenu onda si ti deo tog vavilona, zar ne? studijski lisci su to odavno, sto je opste poznato, ali ti ne moras biti  Wink
sve u svemu, kao sto napisah, ovoj raspravi nikad kraja, i potpuno je besmisleno da je vodimo i dalje..nek svako radi sta hoce, najbolje je jesti voce  Grin

Z
Administrator
Dred lord

H8erDeLuxe

View Profile WWW
« Reply #188 on: December 27, 2009, 01:20:26 PM »

Pa, besmislena je isto koliko i svaka druga rasprava...
Ali zar nije to i poenta iste? Grin

Buster_Merryfield
Dredine

Bear likes beer

View Profile WWW
« Reply #189 on: December 27, 2009, 11:18:42 PM »

hahaha al ga ubode Z Cheesy

Why I Am Here:
- To herd llamas
- To appreciate art
Z
Administrator
Dred lord

H8erDeLuxe

View Profile WWW
« Reply #190 on: December 27, 2009, 11:52:14 PM »

Pa, realno... Ja se ne secam da (, za sve ove godine na netu,) je neko posle neke rasprave rekao "Aha, vidim da sam gresio, i da je tvoj put ispravan, sada cu se promeniti".
Tako da, ono, razmena misljenja, zezanje, ovo-ono.. Smiley

LisaRowe
Dred lord

Lajkova: 3

Angelina Jolie Fetishist

View Profile WWW
« Reply #191 on: December 28, 2009, 12:42:35 AM »

ja od danas ne naplaćujem dredove!
...not.

АНЂА БРЕ!
tale
smarach
Dred lord

Bačje junior

View Profile WWW
« Reply #192 on: December 28, 2009, 12:44:19 AM »

pa ako ti nameces cenu onda si ti deo tog vavilona, zar ne?

jesam, pa? jel treba sad da se samoubijem zbog toga? :S

Z
Administrator
Dred lord

H8erDeLuxe

View Profile WWW
« Reply #193 on: December 28, 2009, 12:52:38 AM »

Link: http://www.youtube.com/watch?v=TbYvq6lMs74

Devilweed
Administrator
Dred lord

Lajkova: 3

Lagomorph

View Profile
« Reply #194 on: January 03, 2010, 03:43:22 AM »

Potpuno delim taletov stav u ovome. Stavise, bas zbog ljudi kojima sam u pocetku pravio dredove za dzabe sam poceo da udaram cenu. Odradis tako 2-3 puta nekom celu glavu a on se posle jedno 2 meseca oguli [i ne, nije bio los rad, obojicu je prosudio lik koji je meni radio drede, a sam ih nosi jedno 6-7god]. Voljan sam ja da ortacima odradim i za dzabe, sto da ne? Al' da rizikujem udaranje glavom o zid zbog toga sto me neki debil zajebao, ma jebes sve to.
I zadnji lik koji me je nahvatao da mu ih radimo [BaoO i ja] se osisao. Veli: mrzelo me da ih odrzavam. Pa ko ga jebe? Neka bude ogljen! Meni je samo bitno da mi je pre toga dao kintu da ne bih sada morao da mu lomim noge sto me je zesce zajebao.
A i sama Bosa kaze - kinta je potrebna kad se bavis muzikom.

EDIT:

I da napomenem jednu ociglednost koja je sigurno svima prosla kroz glavu al' je jos nismo rekli: Zaista nema poente da se prepiremo oko toga dal' treba naplacivati ili ne. To, jebiga, zavisi od svakog od nas.
Takodje je isto tako bezveze soliti pamet [realno] da ne treba traziti novac za pravljenje, zato sto je sve to samo 'jos jedan deo vavilona'. Kao prvo jebe mi se za ceo taj vavilon i rasta fazon. Ne iz nekog prezira il' mrznje, vec zato sto ne delim ideologiju.

Mada, mozda sam se i ja malo zaneo.
Ko jos misli da smo iscrpili ovu temu na neko duze vreme?
« Last Edit: January 03, 2010, 03:50:27 AM by Devilweed » Logged

Autonomy lost
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14
  Print  

Jump to: