jickso
Kosica

Lajkova: 0
|
 |
« on: July 22, 2007, 01:48:51 PM » |
|
e... pitanje... sto da radim da mi ono dredovi ne ispucaju i to sve... da ostanu onak fini i zdravi zauvijek? jel treba mazat s necim? i s cim? i jel mazete vi svoje dredove s necim? :-)
|
|
|
|
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by jickso »
|
|
I am trying to believe
|
|
|
|
Boka
|
 |
« Reply #1 on: July 22, 2007, 03:26:01 PM » |
|
odakle vam svi ti tripovi? pa normalno da ce biti ispucali, kosa ti se unishtila trenutka kad si napravio dredove ((: lol .. a shto se tiche jachine kose tj. dredova, mislim da postoje neki shamponi or somethin' ali to nema u srbiji da se kupi, naravno (: po tvom govoru rekla bih da si iz hrvatske, pa mozhda tamo neshto od toga mozhe da se pronadje (: ne morash uopshte toliko da se opterecujesh, samo se potrudi da ih peresh shamponom koji nema balzama, znachi neki loshiji shampon ili jednostavno shampon koji je balzam free 
|
|
|
|
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by Boka »
|
|
The Moon is for both lovers and lunatics. 
|
|
|
|
Isidora
|
 |
« Reply #2 on: July 22, 2007, 03:42:34 PM » |
|
sto treba sampon bez balzama?
|
|
|
|
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by Isidora »
|
|
Chu Chu Lovely Muni Muni Mura Mura Purin Purin Boron Nurururerorero 
|
|
|
|
Ognjen
|
 |
« Reply #3 on: July 22, 2007, 06:25:27 PM » |
|
Zato sto balzam sluzi da olaksa rascesljavanje kose.
Ako hoces da odrzis kosu sto zdravijom na duge staze, nemoj da peres previse agresivnim samponima, ili ih razblazi malo pre upotrebe. Takodje, ako primetis neko vece susenje i pucanje kose i hoces da to sredis, mozes da potrazis recepte za neka prirodna pakovanja za kosu (one neke kombinacije sa maslinovim uljem i kojecime).
|
|
|
|
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by Ognjen »
|
|
|
|
|
|
~BeKi~
|
 |
« Reply #4 on: July 22, 2007, 06:27:38 PM » |
|
To, ja nashao neki fush shampon od koprive, 50 din kilo xD aa za ispucalu kosu.. Pa chuo jednom negde za silikonske kapi da su dobre ali ne znam raspitaj se.
|
|
|
|
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by ~BeKi~ »
|
|
Pishe da mi zaguljish kurac!
|
|
|
jickso
Kosica

Lajkova: 0
|
 |
« Reply #5 on: July 22, 2007, 08:50:38 PM » |
|
hmmmmm da, ma koristim onaj najjeftiniji neki sampon... znam to za balzam i sve, al u biti procitao sam ovo na stranici jednoj sto me zabrinulo: "You can also use the dread wax occasionally to condition them if they feel dry. The dread head wax has vitamin E in it and hemp seed oil. This will keep the hair healthy so you don't have to worry about the dredlocks gettin too dry and breakin. Broken dredlocks are knot phun." ( http://http://www.fortunecity.com/meltingpot/slovenia/1135/) ovo me zabrinulo: "gettin too dry and breakin"... sto se tice sampona i voska nema ni u hrvatskoj nista pametnije... nasao sam taj neki vosak za kosu i to sam prestao stavljat, nema bas efekta nekog... ne znam... neka zenska odavdje kaze da stavlja gela na dredove... a ja ne zelim da moji dredovi budu broken i not fun :-(
|
|
|
|
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by jickso »
|
|
I am trying to believe
|
|
|
|
Boka
|
 |
« Reply #6 on: July 22, 2007, 09:18:49 PM » |
|
Zato sto balzam sluzi da olaksa rascesljavanje kose.
Ako hoces da odrzis kosu sto zdravijom na duge staze, nemoj da peres previse agresivnim samponima, ili ih razblazi malo pre upotrebe. Takodje, ako primetis neko vece susenje i pucanje kose i hoces da to sredis, mozes da potrazis recepte za neka prirodna pakovanja za kosu (one neke kombinacije sa maslinovim uljem i kojecime). shto se tiche pakovanja, koristila sam ih dok josh nisam imala dredove i to je vrlo slichno kao balzam u smislu da omekshava i rashcheshljava kosu..e sad ne znam da li postoje neka pakovanja bez tog efekta, ali ja sam koristila puno vrsta i svi su bili kao balzam (:
|
|
|
|
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by Boka »
|
|
The Moon is for both lovers and lunatics. 
|
|
|
|
Ognjen
|
 |
« Reply #7 on: July 23, 2007, 12:11:26 AM » |
|
Te price su samo reklame da bi se prodavao vosak.
Ako su sva pakovanja takva, onda bi i cisto stavljanje maslinovog ili slicnog ulja s vremena na vreme u dobro formirane dredove trebalo da radi posao.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LisaRowe
|
 |
« Reply #8 on: August 17, 2007, 08:32:35 PM » |
|
Probala sam pakovanje na svojim dredovima i posle pranja su bili jako mekani i nekako savijeni.Lako su se deformisali.Tako da ja to ne preporuchujem.A i od balzama i pakovanja kosa cheshtje opada.
Ne radi nishta.Kosa mora da puca.Ako to ne zhelish,nemoj da ih heklash.Barem ja mislim da je to logichno da bi kosa manje pucala,zar ne?
|
|
|
|
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by LisaRowe »
|
|
АНЂА БРЕ!
|
|
|
|
Ognjen
|
 |
« Reply #9 on: August 17, 2007, 09:01:53 PM » |
|
Problem je tu tesko ispiranje. Silikonske kapi, sta god da su, i obicno maslinovo ulje u malim kolicinama mi deluju kao dobra opcija.
I treba cuvati dredove od isusivanja, ne prati nekim jakim sapunima i tako to.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LisaRowe
|
 |
« Reply #10 on: August 17, 2007, 10:17:40 PM » |
|
A koliko je jak onaj shampon od breze?S obzirom na to da "normalna" kosa posle njega se lepo umrsi i tezhe se rashcheshlja?
|
|
|
|
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by LisaRowe »
|
|
АНЂА БРЕ!
|
|
|
|
Ognjen
|
 |
« Reply #11 on: August 18, 2007, 01:50:16 AM » |
|
Onako... Koristim ga i ja vrlo rado. Dobro je razblaziti ga malo vodom, s vremena na vreme uzeti neki drugi sampon. Bolji je od sapuna u svakom slucaju 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ivana
|
 |
« Reply #12 on: August 18, 2007, 12:20:42 PM » |
|
jeste probali mozhda chichkovo ulje? ja ga ponekad stavim malo na krajeve kose (dobro je za ispucale krajeve), ne znam kakvo je za dredove ;p
|
|
|
|
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by Ivana »
|
|
To run and hide, a cowardly procedure Options exhausted, except for anesthesia
|
|
|
|
Diggy Das
|
 |
« Reply #13 on: August 18, 2007, 12:41:19 PM » |
|
ja ne znam zasto,da li zbog shampona ili zato sto su vlazni pa upijaju sve mirise ali uvek posle pranja naredna dva dana dredovi mi imaju neki gadan miris i posle dva dana opet normalno mirishu...u prevodu dok su vlazni imaju neki cudan miris! :? a odmah da napomenem da ne stavljam ni vosak,ni ulja ni sta ja znam...
|
|
|
|
« Last Edit: January 01, 1970, 02:00:00 AM by Diggy Das »
|
|
|
|
|
|
|