Slušajte WEFUNK radio!
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
ma bre meni je skroz bzwz to swrstawanje u religije... ...da pripada prawoslawlju, ateizmu, agnosticizmu ili chemu god...
Hm,zastarjela al zanimljiva tema na kojoj se uvijek lome koplja.Kršćanin sam,katolik .Vjernik sam ,religiozan sam- da odmah razjasnim.Ako sam išta naučio u životu među ljudima koji većinom nisu iste vjere kao ja je to da poštujem i ponešto naučim o drugoj religiji. Ulazio sam i u pravoslavnu crkvu i ponovno ću zato što me to sve jako zanima. Gledam emisije koje govore o različitim religijama.Tu i tamo pročitam nešto na netu zato što danas toliko ima tih "vjera" da ih ne mogu pohvatat sve. Neke su tu da peru lovu preko neplaćanja poreza pod krinkom vjere (Scientolozi),druge su više ideologije nego vjere ( tako ja vidim Rastafarijanizam) itd. itd.Smatram da nikom ne nanosim zlo svojom vjerom,ne volim slušati plitke komenatre protiv Crkve i šake njezinih slugu (svećenika) koji ne žive skromno kako bi trebali,a da nitko se ne ugleda u one koji su zbilja dostojni svog poziva. Svi smo skloni prvo vidjeti ono loše.Također vjerujem da sam kao čovjek ograničen i da neke stvari ne mogu dokučiti svojim razumom,zato vjerujem i zato ne znam objasnit u potpunosti riječima ono u što vjerujem.Olako danas ljudi kažu "produhovljen sam,spiritualan al nisam religiozan" ili "vjera je jako osobna stvar". Smatram da je to pogubno. Tada si sami stvaramo pravila il pak biramo od onih koja su nam dana preko religije. Vjera je tvoj privatni odnos s Bogom al nije to sve,postoje i tvoji bližnji. Svatko može reć da je produhovljen.To je bar lako.